Waar staat sms voor?

Sms bericht versturen?

Verstuur direct jou SMS bericht voor maar €0,99

Sms is de afkorting voor Short Message Service, oftewel ‘korte berichtendienst’. Alhoewel sms vlak na de introductie van deze technologie in hoofdletters werd geschreven, SMS dus, is deze term nu dusdanig ingeburgerd dat we dit met kleine letters doen. Een sms is een kort tekstbericht dat je via je mobiele telefoon verstuurt. Het is een snelle en efficiënte manier om te communiceren en wordt wereldwijd gebruikt.

Korte berichten versturen via het mobiele netwerk

In tegenstelling tot appdiensten als Whatsapp, verloopt het versturen van een sms niet via het internet, maar via het mobiele netwerk. Feitelijk maakt je telefoon bij het versturen van een bericht contact met de centrale mast en stuurt de informatie uit je sms samen met het afleveradres, oftewel het telefoonnummer van de ontvanger, hiernaartoe door. De mast stuurt deze gegevens weer naar de centrale van de telefonieprovider bij wie de ontvanger is aangesloten. Dat klinkt misschien als een hele procedure, maar dit alles gebeurt binnen enkele seconden.

Dé uitkomst wanneer je niet over een dataverbinding beschikt

Een sms versturen kan sinds 1992. Nog geen 10 jaar later bereikte de technologie het hoogtepunt van zijn populariteit en werd er wereldwijd gebruik van gemaakt. Sinds de opkomst van de smartphones en de steeds beter wordende dataverbindingen is een sms versturen niet meer de meest gemaakte keuze voor het verzenden van een bericht. Ondanks die grote concurrentie weten sms’jes zich dankzij hun toegevoegde waarde ‘staande te houden’. Wanneer mobiele dataverbindingen onverhoopt niet beschikbaar zijn, biedt een sms namelijk dé uitkomst.

Sms’en kan met elke mobiele telefoon

Om te kunnen sms’en, heb je geen specifieke app of platform nodig. De functie is standaard op vrijwel alle telefoons aanwezig. Bovendien is het gebruik ervan erg eenvoudig en is het tevens een betrouwbare manier van communiceren. Berichten worden zonder de noodzaak van internetverbindingen direct bij de ontvanger afgeleverd.

Je sms versturen via een online sms-service

Maar wat als je nu eens niet over een mobiele telefoon beschikt? Sinds lange tijd kun je ook een sms versturen via je laptop of computer, en inmiddels ook je tablet. Het is zelfs mogelijk om via deze weg je sms anoniem bij de ontvanger te laten belanden. Een sms anoniem versturen doe je bijvoorbeeld als je met een klant wilt communiceren zonder je telefoonnummer te geven, of om gewoon een grap bij een vriend uit te halen bijvoorbeeld.

Terwijl sms’en de uitkomst is wanneer je geen dataverbinding hebt, is een sms anoniem of met afzender versturen de oplossing wanneer je juist geen mobiele telefoon kunt gebruiken. Via SMSDirect verstuur je toch je bericht naar de beoogde ontvanger. En nog sneller dan gewoonlijk ook, want typen op een toetsenbord gaat een stuk sneller dan op je telefoon. Om gebruik te maken van de online sms-service van SMSDirect hoef je je niet te registreren. Je betaalt direct voor ieder bericht, waarna deze meteen naar de ontvanger wordt gestuurd.

Sms bericht versturen?

Verstuur direct jou SMS bericht voor maar €0,99

Anoniem, snel en goedkoop SMS versturen? Maak dan gebruik van onze SMS diensten.

Bezoek direct: