Wat betekent SMS?

Sms bericht versturen?

Verstuur direct jou SMS bericht voor maar €0,99

SMS wordt vrijwel nooit meer gebruikt maar toch zal het voor grotendeels bij iedereen bekend klinken. Het is een berichtenservice dat het mogelijk maakt om kleine tekstberichten te versturen met behulp van een mobiele telefoon.

Doordat het een stuk goedkoper was als bellen en overal ter wereld gebruikt kon worden, werd SMS’en in korte tijd razend populair. Vandaag de dag wordt het versturen van SMS’en vooral gebruikt door ondernemers. Het is dan ook een geschikte manier om het in te zetten voor marketing. 

Wat is SMS? 

SMS is berichtenservice waarmee het mogelijk is om korte tekstberichten te versturen maar ook te ontvangen. Mocht je je afvragen waar SMS voor staat, SMS is een afkorting van Short Message Service. 

Er kan gebruikt worden gemaakt van maximaal 160 tekens. Wil je meer tekens willen gebruiken dan kan dat, maar wordt het gezien als een extra bericht. SMS kan worden gebruikt door heel de wereld waardoor je relatief eenvoudig met iemand kunt communiceren.

Het versturen van een SMS is daarnaast een stuk goedkoper als een telefoongesprek waardoor het vroeger flink in populariteit toenam. Vandaag de dag maken we bijna allemaal gebruik van berichtenservices dat werkt met internet. Denk bijvoorbeeld aan Whatsapp, Telegram maar ook Signal.

Leuk om te weten is dat SMS eigenlijk helemaal niet bedoeld was om berichten naar elkaar te sturen. Het is oorspronkelijk ontwikkeld door verschillende telefoonproviders om mobiele telefoon gebruikers te voorzien van informatie. 

Hoe werkt SMS?

Iedere mobiele telefoon en dus ook de smartphone heeft de mogelijkheid om een SMS te versturen en te ontvangen. Mobiel internet is voor deze functie niet vereist. Je hebt wel een abonnement nodig waarmee je kunt SMS’en of beltegoed wanneer je over een prepaid toestel beschikt.

Wanneer je een SMS wilt versturen, ga je naar je berichten app. Je kunt hier aangeven naar wie het bericht moet worden verstuurd of je voert een 06-nummer van de ontvanger in. Vervolgens kan er een bericht worden geschreven en worden verstuurd. 

Met ons platform is het mogelijk om online een SMS te versturen, gewoon via je eigen computer. Dit wordt grotendeels ingezet voor zakelijke doeleinden. Bijvoorbeeld om een klant op de hoogte te houden van een actie die je hebt lopen of een openstaande betaling. Er zijn talloze mogelijkheden.

Een SMS versturen met behulp van ons platform kost slechts € 0,99. Ook wanneer je een bericht wilt versturen naar het buitenland. Er kan veilig en gemakkelijk worden betaald met iDEAL.

Wat is MMS?

Het is nu duidelijk wat SMS betekent en hoe het werkt. Wellicht ben je ook wel eens de term MMS tegengekomen. MMS is een afkorting voor Multimedia Messaging Service en biedt meer mogelijkheden dan de SMS. 

Zo is het onder andere mogelijk om uitgebreidere inhoud te verzenden. Denk bijvoorbeeld aan foto’s, korte video’s maar ook audioberichten. Ook de MMS kan wereldwijd worden gebruikt. 

Het is wel goed om te weten dat het versturen van een MMS vaak ietwat duurder is als een SMS. De kosten is afhankelijk van de provider waarbij je bent aangesloten. 

Sms bericht versturen?

Verstuur direct jou SMS bericht voor maar €0,99

Anoniem, snel en goedkoop SMS versturen? Maak dan gebruik van onze SMS diensten.

Bezoek direct: